Wat is nu eigenlijk een babyshower?

babyshower

Wat is nu eigenlijk een babyshower?
En waar komt het vandaan en hoe organiseer ik er eentje en…? ​Op al deze vragen gaan wij in dit artikel een antwoord geven. Want een babyshower is gewoon heel erg leuk en heel erg hip.

​Hoe kan het ook anders, de babyshower is over komen waaien vanuit Amerika. Maar tegenwoordig wordt het ook in veel andere landen gevierd. In Nederland wordt het ook steeds populairder. De zwangere vrouw wordt dan verrast door haar vriendinnen en familie (ladies only). Het huis of de tuin waar het feestje gevierd wordt dan versierd met roze, blauwe of beide kleuren slingers en ballonnen.

Traditie
​De traditie is dat een babyshower gehouden wordt voor de toekomstige moeder en zijn er alleen vrouwen uitgenodigd voor de babyshower. De babyshower wordt door familie of vriendinnen geregeld voor de zwangere vrouw. Het doel van de babyshower is om kennis en ervaringen met de aanstaande moeder te delen. Zodat zij goed voorbereid is. Een babyshower wordt  alleen voor de geboorte van het eerste kind gehouden. Meestal zo’n twee maanden voor de bevalling. Alle genodigden nemen een cadeautje mee voor de aanstaande moeder. Dit kan iets voor de baby zijn maar ook voor de moeder zelf.

​Zelf vind ik het juist leuk om dit voor iedere zwangerschap te doen, juist bij een tweede of een derde of.. Want dan schiet het zwanger zijn er nog wel eens bij in. Je bent dan zo druk met je andere kinderen, dat je pas in bed weer beseft van o ja. Dan is het juist leuk om even samen te zijn met je vriendinnen en gezellig samen te zijn. En een feestje vieren is altijd leuk toch?! Lekker samen herinneringen ophalen, lekker eten en drinken. Je kan ook verschillende spelletjes doen, als de mommy to be dit nog aankan. Het is zo super leuk en spannend, om dit stiekem voor de aanstaande mama te organiseren enne niet stiekem je mond voorbij praten!

Hoe organiseer ik een babyshower?
​Het aller leukste is om dit samen te organiseren. Maak samen een lijstje wie allemaal uitgenodigd gaan worden. Dit is een feestje voor goede vriendinnen en familie, zorg er voor dat het niet te druk gaat worden. Vraag aan iedereen of ze iets lekkers willen maken voor de hapjes tafel. Zo hoeft niet één of twee personen alles te doen en het is voor iedereen veel leuker om er zo bij betrokken te zijn. Spreek wel duidelijk af wie wat gaat maken of maak een lijst en vraag wie wel gerecht wil gaan maken.

Roze of Blauw?
​Het is natuurlijk het aller leukste om alles in Blauw of Roze te doen. Maar als je het geslacht nog niet weet is het super leuk om de kleuren combinatie te doen. Roze en blauw lekker door elkaar.

Waar?
Meestal wordt een babyshower bij iemand thuis gehouden, maar het kan ook in een restaurant of café.

Wanneer?
Meestal is een babyshower tussen de 30 en 35 weken, de aanstaande mama is dan nog redelijk mobiel en de kans is dan groot dat de baby zich nog niet heeft aangekondigd.

Cadeautjes
​Bij een feestje horen natuurlijk cadeautjes. Het doel is vooral een aardigheidje te geven. Het hoeft niet duur te zijn, jij kent je vriendin, zus, schoonzus of… het beste en weet wat ze leuk of lekker vind. Meestal zijn het cadeautjes voor de baby, zelf vind ik het daarom leuk om iets voor de (aanstaande)moeder te geven.

​Zelf heb ik voor mijn zwangerschappen geen babyshower gehad, dat had ik wel heel erg leuk gevonden. Maar ik ben wel naar een babyshower van een vriendin geweest. En omdat zij van niets wist (verrassing voor de zwangere), heb ik voor haar een leuk bedankje gemaakt die zij dan weer aan alle vriendinnen mee kon geven. Dit werd erg gewaardeerd.

​Ik heb ze gemaakt van lege (Olvarit) potjes, ik heb een klein beestje, autootje of… erbij gezocht en samen met het dekseltje blauw geverfd. Je hoeft dan geen lijm te gebruiken, omdat het door de verf wel blijft vastplakken. Dit kan je natuurlijk ook roze of iedere andere kleur verven… Ik heb ze daarna gevuld met blauwe muisjes en blauwe snoepjes.

​Chocolaatjes met muisjes…
​Dit kan je ook heel simpel zelf maken. Kies een chocolaatje naar keuze. Het enige wat je nodig hebt, is chocolaatjes, muisje en een wanen lichtje die aan is… Doe een beetje muisje in een bakje en hou nu de chocolaatjes één voor één boven het waxine lichtje, 2 a 3 seconde en doe hem dan gelijk in het schaaltje met de muisjes. Even aandrukken en klaar… Zelf vind ik ze het lekkerst als ze dan nog eventjes in de koelkast hebben gelegen.

Spelletjes of…
Er zijn natuurlijk tal van leuke spelletje te bedenken om te gaan doen. Maar zorg ervoor dat het niet te actief is voor de aanstaande mama!

Canvas wensen (Iedereen schrijft een mooie wens op voor de aanstaande mama, of iets anders liefs, leuks of…).
Maak samen een mooi Gasten, wensenboek. Iedereen schrijft hier iets leuks in.
Zeg geen baby... Je mag een minuut lang geen baby zeggen.. Iedereen stelt je een vraag. Hou jij dit vol?
Durven, doen of waarheid… Je mag kiezen, je gaat of iets doen (wat de groep bedenkt) of je spreekt de waarheid (de groep stelt een vraag.. Wat zou jij doen?

En zo zijn er nog heel veel meer leuke spannende spellen te bedenken.

Meer lezen over een babyshower, over hoe en wat?

Ben jij wel eens bij een babyshower geweest?

Babyshower

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *