Is de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater nog wel zo hoog als we denken?

waterfilter

Er wordt altijd lovend gesproken over het drinkwater in Nederland. In Europa staan we zelfs op de 2e plaats als het gaat om de kwaliteit van drinkwater. Maar is dit eigenlijk wel terecht? Is het drinkwater in Nederland nog wel zo kwalitatief als we denken? Laten we hier eens dieper induiken.

Vervuiling

Je hoort het de laatste jaren steeds vaker, de vervuiling van drinkwater. De grootste oorzaken hiervan zijn chemische stoffen die in onze rivieren terecht komen. Daarnaast is er een toename van nitraat en bestrijdingsmiddelen in het drinkwater. Deze laatste twee komen in het grondwater terecht door bemesting. Door de verslechtering van ons drinkwater is het steeds belangrijker om hier zelf goed op te letten. Als je geen risico wilt nemen kun je jouw kraanwater filteren. Dit kun je doen door Brita waterfilters te gebruiken. Deze waterfilters zorgen ervoor dat kalk en andere ijzers eruit worden gehaald. Door het water te filteren zal het beter smaken en ruiken. Het kopen van deze filters doe je online bij waterfilterwinkel.

Door een Brita waterfilter te gebruiken, filter je water in 4 simpele stappen:

  1. Voorfilteren, het water stroomt door een zeef en houdt kleine stukjes tegen die niet in het water thuis horen.
  2. Filtratie, via een ionenwisselaar worden kalk en verschillende metalen eruit gehaald.
  3. Koolstof filteren, koolstof kan de smaak en de geur van het water aantasten. Door het koolstof eruit te filteren ga je dit tegen.
  4. Laatste filtering, ter extra check wordt er nogmaals gecontroleerd op kleine deeltjes.

Maar hoe goed is ons drinkwater dan?

Hoewel ons grond- en drinkwater steeds meer vervuild wordt, is de kwaliteit nog steeds dik in orde. Als we kijken naar de rest van de wereld is Nederland nog steeds een van de landen met het beste drinkwater. Ons drinkwater is dus meer dan goed. Het Is wel belangrijk om goed op te blijven letten. Boeren zouden bijvoorbeeld minder moeten bemesten zodat er minder nitraat in de grond komt. Door dit soort stappen te ondernemen blijft Nederland er van verzekerd dat het drinkwater van een goede kwaliteit blijft.

Drinkwater is iets wat vaak voor lief wordt genomen in Nederland. We mogen trots zijn op ons schone drinkwater en moeten er ook alles aan doen om dit zo te houden. Twijfel je aan de kwaliteit? Gebruik dan een filter zoals de Brita waterfilters.

Dit is ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *