Tanja Luske-Jess vertelt….

Tanja Luske-Jess

Wie is Tanja Luske-Jess?
Tanja is een leuke spontane vrouw, ik heb haar ontmoet bij de musical Dolfje Weerwolfje en inmiddels op nog een aantal andere premières.

Zelf ken ik Tanja Tanja Luske-Jess vooral van haar fantastische rol als Bouwien Galema in Goede tijden Slechte tijden. Dit was nog in de periode dat ik nog wel eens figureerde in GTST. En daar was Tanja dan ook vaak bij en ze was altijd leuk en vriendelijk tegen de figuranten. Afgelopen jaren was Tanja ook regelmatig in andere series te zien.

Tanja is getrouwd met Charly Luske en samen hebben ze twee leuke zoons.

En binnenkort kan je Tanja en haar gezin ook op een hele andere manier gaan volgen….

Als Bekende Nederlander kan je (volgens mij) de deur niet uit zonder dat er fotografen klaar staan. Hoe ga je hier mee om? 
Nee hoor, valt reuze mee. Ik stap s ochtends gewoon in m’n ochtendkloffie (oftewel joggingbroek, jasje erover, petje op) make-uploos de auto in om mijn jongste naar school te brengen. Ze liggen hier echt niet met telelenzen voor de deur. Veel te saai zo’n gelukkig getrouwd stel.

En hoe doen jullie dit met jullie zoons, houden jullie die bijvoorbeeld bewus zoveel mogelijk buiten beeld of is het geen probleem dat ze gefotografeerd worden?
Ook daar gaan we heel relaxed mee om. In de omgeving van onze kinderen (school, sportclubs, e.d ) weet iedereen toch al wie ze zijn en wie hun ouders zijn. Dat wordt in het begin nog weleens spannend gevonden maar op een bepaald moment is iedereen eraan gewend. Voor onze kinderen is dat hun realiteit en daar dealen ze heel goed mee. Ik kan de kids dus ook gerust meenemen naar leuke kinderfilm-premières ed want daardoor worden ze in hun eigen omgeving niet vaker herkend. Ik plaats dan ook gewoon leuke foto’s op Facebook. En vanaf november ga ik zelfs vloggen en daar zullen mijn kids ook weleens in voorkomen. Ik denk er uiteraard wel goed over na wat ik laat zien en wat niet. Maar dat is het leuke van vloggen. Ik heb zelf helemaal de touwtjes in handen.

Hoe combineer je je carrière met de kinderen?
Dat is de grootste uitdaging in mijn leven. Ik blijf het lastig vinden. Dat plannen is de hel. Ons onregelmatige werk helpt natuurlijk niet mee. Maar het feit dat in Nederland kinderopvang veel te duur is, vaak niet flexibel en bovendien matig van kwaliteit maakt dat veel moeders gedwongen worden om part-time te gaan werken of zelfs helemaal te stoppen met werken. Onderaan de streep is dat voor veel gezinnen financieel toch het gunstigste. Maar daarmee worden vrouwen steeds weer in de afhankelijke positie gedwongen. Dat vind ik een kwalijke zaak.

Breng je zelf de kinderen naar school?
Jazeker! Ik of mijn man. En soms carpoolen we met een bevriend stel uit de woonwijk. De school van mijn jongste zoon is namelijk te ver om te fietsen.

Hoe belangrijk vind je sporten voor de kinderen?
Heel belangrijk. Als het aan mijn jongens ligt zitten ze het liefst de hele dag te gamen. En in Nederland is het vaak slecht weer dus buiten ravotten is niet altijd een optie. Erg belangrijk dus om ervoor te zorgen dat ze genoeg lichaamsbeweging krijgen. Bovendien leren ze ook een stukje discipline, doorzettingsvermogen en evt goed in een team te functioneren.
Vind je je uiterlijk nu ook minder belangrijk nu je moeder bent?
Nee. Ik denk dat ik vlak na mijn bevallingen wel in een bubbel zat waardoor ik mode en uiterlijk echt heel oppervlakkig vond. Ik had leven geschapen! Dat was pas belangrijk! ? Later, toen de zwangerschapshormonen weer een beetje uitgewerkt waren ging ik weer wat meer om me heen kijken en vond ik het eigenlijk wel een verademing om me weer eens druk te maken over iets onbenulligs.

Wat doe je om je lichaam in shape te houden?
2 a 3 keer in de week probeer ik te fitnessen. Ik ga regelmatig naar de fysio/manueel voor een onderhoudsbeurt. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten. Sla zoveel mogelijk snelle suikers (oa tarwe) over en ga regelmatig naar de biologische markt. Verder gebruik ik goede huidverzorging (Lancaster) en laat ik om de zoveel tijd mijn huid onderhanden nemen dmv bijv een peeling (bij Perfect Silhouette).

Hoe belangrijk is gezond eten voor je en is dit ook anders nu jezelf moeder bent?
Ik ben de laatste jaren steeds bewuster gaan eten. Voor mn eigen gezondheid maar zeker ook voor mijn gezin. We krijgen als consument steeds meer info over het gesjoemel van de voedingsmiddelen industrie. Dat laat mij niet koud.

Kook jezelf?
Vrijwel iedere avond. Heel af en toe kookt mijn man. Of bestellen we sushi.

Hoe ziet een ideale zondag ervoor jou uit?
Lekker niks moeten. Zonnetje. Met man en kids lekker naar de stadsboerderij om de hoek en even de bossen in. Of op een regenachtige dag met zn allen in de pyjama Netflix -bingen.

Vanaf november gaat Tanja vloggen. Wil jij nog veel meer weten over Tanja Luske-Jess of haar gezin, waar ze gaat shoppen en wat ze wanneer gaat eten of… Wat ze nu eigenlijk allemaal doet? Of… Dan kan je Tanja gaan volgen op haar vlog:De vlog van Tanja Luske-Jess.

2 reacties

  1. […] Yvonne in gesprek met Tanje Jess (leuk interview) […]

  2. […] Yvonne in gesprek met Tanja Luske-Jess […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *