Speel een ruimtevaartspel met astronaut André Kuipers

Ruimtespel

Speel een ruimtevaartspel met astronaut André Kuipers

vroeger als kind was ik al gek op bordspelletjes spelen. De kinderen hebben het dus niet van een vreemde dat ze zo gek zijn op spelletjes. Regelmatig zitten wij met elkaar aan tafel een spel te spelen. We hebben nu weer een super leuk nieuw spel ontdekt namelijk het ruimtevaart spel van André Kuipers.

Het spelen van dit spel is de perfecte combinatie van spelen, sciencefiction, ruimtevaart en gezelligheid. Tijdens dit spel maak je samen met je kinderen een leuke reis door de ruimte.

André Kuipers: “Ons universum is onvoorstelbaar groot en er valt ongelooflijk veel te ontdekken. In dit spel neem ik je mee naar bijzondere plekken en objecten die in de ruimte te vinden zijn. Dat is niet alleen heel spannend, je leert ook iets over de ruimte om ons heen.”

Het spel

trotseer de ruimte en ga op jacht naar spannende objecten en verschijnselen uit het universum. Bij iedere missie die je voltooit leer je over het heelal en verdien je een flightpatch. Weet jij zo snel mogelijk je missies (levels) te volbrengen en als eerste terug te keren naar je raket.

Levels

Je kan het spel in verschillende levels spelen

Level 1 Aarde   Level 6 Jupiter

Level 2 Maan  Level 7 Saturnus

Level 3 Venus  Level 8 Vranus

Level 4 Mars  Level 9 Neptunus

Level 5 Mercurius Level 10 Pluto

Speelwijze
In dit spel reis je met André Kuipers door de ruimte en landt je telkens op verschillende planeten en hemellichamen in ons universum, dit zijn de verschillende levels. Tijdens deze ruimtereis ontdek je allerlei astronomische verschijnselen. Maar let op: reizen in de ruimte is anders dan op aarde. Als je eenmaal in een baan rond de aarde zit, kun je daar niet zomaar uit en omkeren is ook geen optie. Over de banen reis je richting de flightpatches van jouw kleur. Bij iedere missie die je voltooit leer je over het heelal en verdien je een flightpatch. Wie heeft als eerste al zijn flightpatched verzameld en is als eerste terug in de raket?Echt super spannend en ook nog eens erg leerzaam dus.

Je leert in dit spel niet alleen over de ruimte om ons heen. Ook andere astronautenvaardigheden komen in dit spel aan bod:

 1. Je leert geduldig op je beurt te wachten.
 2. Je leert met verlies en tegenslag omgaan.
 3. Je leert plannen.
 4. Je leert keuzes maken.
 5. Spelletjes spelen is goede hersengymnastiek.
 6. Spelletjes spelen zorgen voor gelijkwaardigheid. Als volwassene weet je in de regel meer dan je kind, maar bij spelletjes ben je vaak gelijkwaardig. En bij spelletjes als memory zijn kinderen vaak ronduit superieur aan volwassenen.
 7. Spelletjes spelen is goed voor de band met je kind.
 8. Spelletjes spelen is een prima manier om je kind een alternatief te bieden voor digitale games.
 9. Tijdens een spel leer je de tegenstander op een andere manier kennen.
 10. Spelletjes spelen is een gemakkelijke manier om verveling te doorbreken.

Handig om te weten:

 • Een spel voor 2 tot 4 spelers
 • Met 10 moeilijkheidsniveaus die je afstemt op het gezelschap
 • Goed voor ongeveer 30 a 45 minuten speelplezier
 • Spelenderwijs leer je een heleboel over de ruimte en het universum
 • Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en tot…
 • Spelsoort Educatief spel
 • Taal is Nederlands
 • Merk: Just Games 
 • Uitgever: Just Games

De jongens vinden dit echt een super leuk spel. Milan (6) speelt het spel samen met mij. En soms samen met een vriendje op hun eigen manier. Justin en Dylan spelen het graag samen of met papa. Het is erg leerzaam, maar ook super spannend, want er kan nog van alles veranderen.  Zeker een aanrader voor sinterklaas dit gave spel.

Wil je weten wat André Kuipers zelf van het spel vond? Op onze pagina stt… mama is even in gesprek hebben we een leuk interview met André staan, waar hij alles vertelt over spelletjes spelen en het ruimte vaart spel

            

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *