Op vakantie met de kids? Zo blijven ze de hele dag lekker zelf bezig…

Op vakantie met de kids? Zo blijven ze de hele dag lekker zelf bezig…

Voor vele is de vakantie alweer bijna afgelopen, hier in het noorden zitten we pas op de helft. Veel mensen hier zijn of gaan nu nog op vakantie. Terwijl maandag de eerste scholen alweer gaan beginnen. Mocht je net als wij nog gaan beginnen aan je vakantie, dan wensen wij jullie alvast veel plezier.  Hoe hou je de grotere kinderen tijdens de vakantie lekker bezig?

skimboards

Skimboarden is een watersport waarbij men zich met een plank (een skimboard) over het water verplaatst, lekker door de golven. Het vergt wel veel oefening om op een skimboard te blijven staan. Meestal begin je eerst op je buik, om te voelen hoe een skimboard reageert en wat het nu eigenlijk precies kan. Er zijn heel veel soorten skimboards enkele voorbeelden zijn de flatland en waveboards

De kinderen die je vaak op het strand heen en weer ziet rennen met houten planken, zijn aan het ‘flatlanden’. Het flatlanden vindt plaats in ondiep water. Deze vorm van skimboarden vindt daarom veel plaats op vlakke stranden en rivieren. Op een flatland skimboard ,kan je net als op een skateboard, diverse trucs doen.

Wave skimboarden is een sport die lijkt op surfen maar veel dichter aan de waterkant plaatsvindt. De skimboarder staat ongeveer 6 meter bij de kustlijn vandaan met een skimboard in zijn handen en wacht voor een golf. Wanneer skimboarders een golf zien, rennen ze er zo snel mogelijk naartoe met het skimboard in hun handen

Zwemvesten

Bij veel watersporten is een goed zwemvest wel aan te raden. In sommige landen (zoals Zweden) zijn kinderen tot 16 jaar verplicht om een zwemvest te dragen als ze het water (rivier) op gaan. Of dit nu met een bootje of een surfplank, kano of.. is. Maakt niet uit. In veel gevallen is het ook aan te raden. Neem een zwemvest met de juiste hoeveelheid drijfvermogen, dit zorgt voor meer veiligheid en dus minder zorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *