Wij stappen ieder jaar over van energiemaatschappij….

Energie

Net als ik worden jullie vast ook regelmatig gebeld door een call center van een energie maatschappij of nog erger ze staan aan je deur (dit zou verboden moeten worden.  Of ze nu bellen of bij je aan de deur staan, ze willen allemaal hetzelfde. Ze willen je lid maken bij de energie maatschappij waarvoor ze bellen.  Als ze bellen of aan je deur staan, vertrouw ik het nooit… Ze willen immers wat van jou, daarom wimpel ik ze ook altijd af. En toch stappen wij elk jaar over. En ja het is echt de moeite waard!

Welkomskortingen

Het is vaak even een uurtje werk, om alles uit te zoeken. Dat het de moeite waard is hebben wij afgelopen jaren zelf ondervonden. Het ene jaar is zijn de aanbiedingen beter dan het andere jaar. De welkoms kortingen liggen meestal tussen de 100 en 250 euro.  We hebben ook een keertje een leuk welkoms cadeau gehad (ipad). Waarom zijn die kortingen? Dat komt omdat engerieleveranciers graag nieuew klanten willen en daar dus leuke kortngen voor over hebben.  Let wel op dat je de korting pas krijgt aan het einde van je contract jaar. Let er dus wel op dat je niet te vroeg overstapt.  Wij stappen echt precies na een jaar over. Wij gaan ieder jaar opzoek naar de beste energie aanbiedingen

Verwend met energie

In Nederland en vele andere landen zijn wij onwijs verwend met energie (stroom en gas).  Als wij in het donker thuis komen drukken we op het licht knopje en wij hebben licht. Ja, ja meestal dan, want als de lamp stuk is hebben we daar geen licht. Ook als we midden in de nacht naar het toilet moeten, hoeven we maar op het licht knopje te drukken en we hebben volop licht. En als wij het koud hebben, zetten we de verwarming toch gewoon een graadje of een paar graden warmer. En als we in bad willen hebben we heerlijk warm water. Dit zijn nog maar ee paar van de mogelijkheden die we kunnen doen. Dit komt allemaal omdat wij zijn aangesloten op stroom en gas.

Wat zijn de prijzen van stroom of gas dan?

Ja, we blijven Hollanders! Wat zijn dan de kosten van stroom en gas? Wat kost 1 kWh? De actuele prijs van stroom (prijsmeeting januari 2016) ligt tussen de 0,17 en 0,19 cent. Dit verschilt per aanbieder, daarom moet je er ook even goed voor gaan zitten, om er achter te komen wat de beste deal is. Want je kan € 250 welkoms korting krijgen, maar als je dan veel meer moet betalen voor je stroom betaal je het uiteindelijk gewoon zelf. Dus even kijken en vergelijken.

Wat betaal je voor een kubieke meter gas? Momenteel (prijsmeeting 1 januari 2016) ligt de prijs voor gas rond de 0,65 cent.

Weet jij wat de sluipverbruikers in huis zijn?

Nu heb ik wel een goede tip gegeven je geld kan besparen en misschien zelfs wel kan verdienen door elk jaar over te stappen. Maar wist je dat je ook al heel makkelijk een paar tientjes per jaar kan besparen door de sluipverbruikers in huis uit te zetten. Wat zijn dan sluipverbruikers? Waterkokers, en koffiezetapparaten waarvan de stekker erin blijft zitten. De stekker blijft dan een beetje stroom gebruiken. En apparaten die stand-by blijven staan gebruiken ook energie en daarnaast is het ook nog eens brandgevaarlijk! Meer handige gas en elektra tips…

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *