Sparen hoe doe je dat?

sparen

Iedereen heeft mooie doelen in het leven. En voor iedereen is dat doel weer anders. De een wil die ene droomreis maken, de ander spaart voor een motor of juist voor een eigen bedrijf. Wat je doel ook is, hier is geld voor nodig en in de meeste gevallen betekent dit flink sparen.

Sparen hoe doe je dat?

Je kunt je geld op een spaarrekening zetten en kijken waar je de hoogste spaarrente krijgt.

Ook kan het zijn dat je wil sparen voor je kind

Sparen voor kind, dit kan om verschillende reden . De meest voorkomende rede is voor de studie.

Hoe kom je aan het geld om te sparen?

Dat is misschien nog wel een veel interessantere vraag. Hoe kom je aan geld. Uiteraard door te werken, dan krijg je loon. Hiervan kun je dan iedere maand iets sparen. Hoeveel dit zou zijn is afhankelijk van wat je verdiend en van wat je uitgeeft.

Geld besparen

Door geld te besparen kun je iedere maand meer geld opzij zetten. Als je al je uitgaven eens goed bij langs gaat, zul je zien dat er nog voldoende te besparen is. Zo kun je bijvoorbeeld besparen op je boodschappen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • contant betalen
  • aanbiedingen kopen
  • meerdere porties tegelijk koken en dan invriezen

Contant betalen

Door met contant geld te betalen zie en voel je precies wat je uitgeeft. Als je met de pinpas betaald, is het minder tastbaar. Hierdoor geef je makkelijker geld uit.

Pin bijvoorbeeld weekgeld voor je boodschappen. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je per week aan boodschappen uit wil geven. En pin dit dan iedere week. Betaal contant.

Let op de Aanbiedingen

Door goed op de aanbiedingen te letten, kun je ook veel geld besparen. Je kunt bijvoorbeeld een extra potje maken, aanbiedingen potje. Dit gebruik je dan als je van een bepaalde aanbieding extra wil kopen.
Hoe vul je dat potje weer aan?

Door als je het product gaat gebruiken weer een beetje van het week geld van die week in dat potje te stoppen.

Kook meerdere porties te gelijk

Meerdere porties tegelijk koken heeft meerdere voordelen. Je hoeft maar 1x te koken en dat bespaart dan weer gas. En door het in te vriezen (een volle vriezer is goedkoper, dan lucht bevriezen), heb je altijd een gezonde maaltijd. Als je dan een keer trek hebt, kun je een gezonde maaltijd pakken in plaats van een snelle hap.

Dit waren zomaar een paar handige tips om geld te besparen en zo weer te sparen.

Dit is ook leuk om te lezen:

1 reactie

  1. […] Sparen hoe doe je dat? […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *