Vegan schoenen … leer vrij

vegan schoenen

Vegan schoenen-Al van jongs af aan ben ik dol op schoenen. Ik heb dan ook altijd meer dan 1 paar schoenen, met hakjes, zonder hakjes, slippers, sneakers, enkellaarsjes en laarzen. Ik koop geen leren schoenen (producten meer).

Enkellaarsjes ze zijn veelzijdig

Enkellaarzen ook wel enkelboots genoemd. Zijn echt super mooi en heel veelzijdig. Ze combineren super handig met een jeans, maar staan ook super mooi en netjes onder een jurkje. En dan heb je ook nog weer heel veel soorten, gewoon glad, of juist met een mooie stoere gesp, met klittenband, met veters zijn zomaar een aantal voorbeelden. Hoe dan ook ik ben dol op enkellaarsjes. Ik draag ze bijna dagelijks.

Waarom ik geen leren schoenen koop

Dieren worden op wrede wijze behandeld en gedood voor hun huid. Helaas is het winstoogmerk in deze industrie belangrijker dan het welzijn van mens en dier. Dieren worden op wrede wijze behandeld en gedood, voordat ze in schoenen, riemen tassen of … veranderen. Zo staan de dieren in smerige hokken, kooien of andere verblijven. Hierdoor is de kans op chronische infecties en ziektes die worden veroorzaakt door overvolle leefomstandigheden aanwezig. En dan begint de reis naar het slachthuis, waar de dieren op wrede manier gedood worden. Zo worden honden bijvoorbeeld levend gevild. Wanneer je iets van leer draagt, is het moeilijk te achter halen wiens huidje je draagt. Het zou dus zomaar kunnen dat de schoenen die jij nu aan hebt, van hondenleer gemaakt zijn. Het leed achter leer … Wat zijn de alternatieven?

Vegan Dr. Martens schoenen

Een aantal jaar geleden had een vriendin van mij Dr. Martens schoenen gekocht. Zelf kende ik ze toen nog niet. En net als met alles zag ik ze nu ineens overal. Vegan Dr. Martens deze zijn helemaal vrij van dierlijke producten. Ze hebben vegan laarzen, schoenen en rugtassen. Die net zo comfortabel zijn als de leren versie.

Dit is ook leuk om te lezen:

1 reactie

  1. […] Vegan schoenen […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *