Vegan schoenen

vegan schoenen

Sinds ik drie jaar gelden besloten heb om van vegetariër over te stappen naar veganist. Is niet alleen mijn voeding veranderd, maar ook mijn lifestyle.

Geen dierlijke producten

Naast dat ik geen dierlijke ingrediënten eet of drink, gebruik ik in mijn kleding ook niets van dierlijke afkomst Er zit zoveel leed achter al deze producten. Wol, dons, zijde en leer.

Vegan schoenen

Vroeger droeg ik bijna altijd schoenen van leer. Net als veel mensen dacht ik dat leer slachtafval was. Echter is het leed achter leer veel groter. Hondjes, koeien of … worden levend gevild voor het leer. Dit omdat het leer dan mooier is. In dit artikel lees je er alles over: Het leed achter leer … Wat zijn de alternatieven?

Wol

Ook achter wol zit veel dierenleed. Vaak worden de schapen hardhandig en tot bloedens toe geschoren. Het leed achter wol …

Dons

Dieren worden levend geplukt en die veren zijn dan niet goed genoeg. Nee die nieuwe veertje die er dan weer door komen, de dons veertjes die zijn goed genoeg voor onze kussens, jassen en… Het dierenleed dat achter jouw donzen kussen schuilt

Alternatieven

Voor al dit dierenleed zijn vele alternatieven. Daarom ben ik ook zo blij met de schoenen van Omoda. Hier hebben ze meerdere vegan opties. Achter deze schoenen schuilt geen dierenleed.

Dr Martens

Dr Martens zijn super populaire schoenen. Zelf vind ik ze ook mooi, stoer en stijlvol. Naast de leren versie hebben ze een hele vegan lijn.

Dr. Martens is een label dat is genoemd naar Klaus Märtens, een legerarts tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen hij gewond raakte aan zijn enkel, besloot hij om stevige footwear te ontwerpen die voldoende steun gaf aan de voet en enkel. Zo zijn de beroemde laarzen van Dr. Martens ontstaan.

De schoenen lopen echt heerlijk. Ja, je moet ze eerst wel even goed inlopen. Wat ik zelf doe is eerst even 5 minuten per schoen met een klein hamertje aan de binnenkant vooral bij de hiel kloppen. En dan een nachtje met vochtige krant erin laten staan. Dan zijn ze al een stuk soepeler. Nog steeds te strak? Herhaal dit dan nog een keertje. Loop er eerst kleine stukjes op. Na een weekje wil je ze niet meer uitdoen, zo lekker lopen ze.

vegan schoenen

Er zijn echt heel veel toffe vegan schoenen en de keuze is reuze. Er komen steeds meer leuke vegan schoenen bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *