In de tuin zitten is puur genieten …

tuin

Al jaren vond ik onze tuin geen paradijs en niet fijn om daar te zijn. De tuin zat vol met onkruid (zevenblad en winde). En dan een groot lelijk grasveld. Al jaren was ik bezig met een verhuizing. Eerst naar het huis wat ik samen met mijn ex (uiteraard toen nog mijn partner) aan het bouwen was. Echter barstte de bom voordat het huis klaar was. Ik bleef achter in ons uitgeleefde huis en lelijke tuin. Steeds hoopte ik dat ik ook naar een nieuw eigen plekje kon. Echter heb ik nu na bijna 2 jaar die droom laten varen en besloten om van dit huis mijn eigen paleis te maken.

De tuin

En zo ben ik een aantal maanden geleden begonnen in de tuin. Eerst het lelijke gras eruit, dit was nog een hele klus. De helft van het gras in met een grote border (plantenbak) tuin geworden en de ander helft is bestraat. Het deel waar zoveel onkruid zat is helemaal onkruid vrij. Een groot deel daarvan gaat een vijver worden. De kuil voor de vijver is bijna gegraven. Dan kan het folie en alles erin en dan in het voorjaar kijken of er diertjes in kunnen. Een kikker hebben we al, die woont al een paar jaar bij ons. We hadden een al een heel klein vijvertje. Een ander deel is bestraat en komen mooie bloembakken en grote keien op. En de rest blijft tuin met mooie bomen.

Veranda

Het grootste deel van de tuin heeft de hele dag veel zon. En begrijp mij niet verkeerd, ik ben dol op de zon. Maar mijn huid (echt mega wit/bleek) is zeer gevoelig voor de zon. In dat deel van de tuin kon in daarom een groot deel van de dag niet zijn. We hebben besloten daar een super gave verande te gaan maken. Daarmee zijn we nu op de helft. De schuur is helemaal plat gegooid en gaat erin verwerkt worden, zodat alles 1 mooi geheel gaat worden. Op het dak komen plantjes, goed voor de natuur. Hier komt ook een super mooie zithoek. En het fijne is dat het gewoon helemaal overkapt is en je dus niet steeds zit te hannesen met een parasol. Hoe ik dit precies wil gaan indelen weet ik nog niet. Met hartman stoelen of juist een mooie houten bank, een eethoek of …

Een ding is zeker … het is nu al genieten in de tuin …

Dit is ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *