Vakantie tips voor een fijne vakantie in Zweden

Zweden

Zweden:

Het was liefde op het eerste gezicht…Zweden. Al jaren stond Zweden op mijn wensenlijstje (en nog heel veel meer landen).

​Afgelopen twee jaar zijn we op vakantie geweest in Zweden. Uit eigen ervaring hebben we daarom deze handige tips voor jullie.

​Je gaat naar Zweden op vakantie, een super keus! De natuur is er echt prachtig, de bossen en meren. Heerlijk genieten van lange wandelingen, heerlijk zwemmen of varen op één van de vele meren.

Zweden is voor veel mensen het ideale vakantieland. Zweden is dan ook zeer geschikt voor een vakantie met het hele gezin. Er zijn heel veel campings, vakantieparken, huisjes etc.. Ze staan allemaal bekend om hun kind vriendelijke karakter.
Meenemen
​Zelf vind ik het niet ideaal om met drie kids uit eten te gaan. Daarom nemen wij veel boodschappen zelf al mee vanuit Nederland. Wij eten tijdens de vakanties graag soep. Vooral na het zwemmen of een lange wandeling vind ik een kopje soep heerlijk.  Omdat ik vegetariër ben en ik mijn Zweeds niet zo goed is… Neem ik de soep graag mee vanuit Nederland. Zo weet ik zeker dat ze vegetarisch zijn.  En vaak zijn ze in de aanbieding 1+1 gratis… Ook neem ik ook graag aardappels en een paar potten groente mee. Drinken, sauzen de standaard dingen nemen we ook altijd mee.
​Daar kopen
​Mijn man komt al van kleins af aan in de Scandinavische landen (lees: Denemarken). En vind de mayonaise van deze landen erg lekker. Zelf vind ik het altijd erg leuk om wat te nieuwe dingen uit te proberen. In de supermarkten verkopen ze veel verse producten. Daar koop ik dan de verse groenten en iedere ochtend halen we verse broodjes. We nemen dan ook gelijk wat extra broodjes mee en deze nemen we dan mee onderweg voor de lunch. Dan nemen we de broodjes en lekker beleg mee en smeren we de broodjes lekker op een mooie plek.

​De prijzen in de supermarkten zijn wel een stukje hoger dan in Nederland.

Zweden

Uiteten? Kies dan voor een lunch
​Uiteten in Zweden hoeft niet duur te zijn. Maar in Zweden gaan ze overdag uiteten in plaats van ‘s avonds. In de meeste restaurants kan je dan ook een daghap krijgen (voor ongeveer 10 a 15 euro). Deze daghap heet in het Zweeds “Dagens rätt”. Dit is een warme maaltijd en meestal inclusief een salade, een drankje en een kopkoffie. De daghap wordt meestal tussen 11.00 en 14.00 geserveerd.

Tanken met je creditcard
​Toen wij twee jaar geleden bij de boot aankwamen stonden we naast een bekende. Hij vertelde me dat hij dat jaar ervoor bij verschillende pompstadions niet kon betalen. Ik dacht nog ja, ja dat zou wel. Maar de meeste pompstadions accepteren de pinpassen niet en ook contant is erg lastig bij de meeste pompstadions. Een creditcard is dus zeker aan te raden. Gelukkig hadden wij er zelf wel eentje mee, maar mijn ouders niet. Die probeerden steeds eerst met de pinpas of contant maar dat lukte dus niet. Een gouden tips dus.

Elektriciteit
​Deze is hetzelfde als in Nederland, alleen schijnen de stekkers te kunnen afwijken. Wij hebben hier beide keren geen last van gehad. We zijn in totaal in vijf verschillende huisje geweest.

Rondreizen
​In Zweden is het heel normaal dat je rondreist. Zelf vind ik het sowieso erg leuk om een week op de ene plek te zijn en dan een week op een andere plek. In Zweden is dit dus heel normaal, sterker nog de eerste keer zijn we in twee weken in drie huisjes geweest en hadden we twee overnachtingen op de boot.

​www.rondjezweden.nl is een site met allemaal Nederlandse campingeigenaren.

Drinkwater
​Ja, in Zweden kan je het water gewoon drinken. Het smaakt erg lekker, fris. je hoeft dus geen flessen water te kopen. Je kan gewoon je flesje vullen met kraanwater. Alleen water maar saai? Doe er dan een paar schijfjes citroen, komkommer, sinaasappel of gember in. En zo zijn er nog veel meer lekkere variaties te bedenken.

Plan je reis goed
​Ga je met de auto (dus niet vanaf Duitsland met de boot), plan je reis dan goed. Het gaat namelijk een lange reis worden. Moet je nog een stukje met de veerboot over reserveer je kaarten op tijd. En hoe rekening met vertraging onderweg. Zorg dat je het telefoonnummer en reserverings nummer bij de hand hebt. Als je echt te laat dreigt te komen, kan je bellen om de boot een uur later te pakken. Wij hadden geluk dat daar nog plaats was en konden dit zo omboeken.

Zweden

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..