Kinderfeestje: Lasergamen in de natuur

kinderfeestje

Een kinderfeestje organiseren lastig?
Meestal vierden we de kinderfeestje van de kinderen thuis. Meestal gingen we dan spoorzoekertje doen. De ene keer zette ik dan een heel spoor uit en de andere keer liet ik ze zelf een spoor uitzetten. Maar meestal eindigden we al snel in de speeltuin. En afsluiten met patatjes….

Maar dit keer wilde we graag iets anders…Dylan was zelf al naar verschillende kinderfeestjes geweest en lasergamen vond hij wel erg leuk. Met dat idee in mijn achterhoofd ging ik aan de slag. Als zoekend op internet kwam ik lasergamen waar je maar wil tegen. Hoe cool is dat! Op de uitnodiging schreven we lasergamen op de Kardingerbult. Ja dit maakte de uitgenodigden wel erg nieuwsgierig!

Lasergamen: Buiten
Lasergamen op de kardingerbult dat riep meteen allemaal vragen op! Hoe dan was de hamvraag en dan kwam er meestal achteraan oh ik wist niet dat het kon. Nou het kan dus echt, maar je kan het ook in het bos doen, of in de speeltuin of… Waar je maar wil!

Bij lasergamegroningen kan je laserguns huren voor een dag of langer. De laserguns zijn meteen klaar voor gebruik. Overdag zie je de laserstralen (kleuren) niet zo goed, maar dit mocht de pret niet drukken. De jongens wisten allemaal meteen raad met hun guns en gingen er als een haas vandoor. Want ze wilden zich verstoppen voor de tegenpartij! Je kan ze in vier verschillende kleuren doen, groen, rood, geel en blauw en zo dus vier teams creëren.

Zo werken de Laserguns
Deze laserguns werken op infrarood en zijn daardoor dus veilig. Ieder pistool is tegelijk ook doelwit. Op het pistool kun je een teamkleur instellen. De laserpistolen hebben verschillende manieren van schieten die je op het pistool kunt instellen. Als je geraakt bent door een tegenstander licht je pistool op in de kleur van zijn team. Ook toont het pistool hoeveel levens je nog hebt. Dit maakt het dan ook super spannend, want je moet op de gun van de ander schieten om hem te raken. Maar die ander ziet jou daardoor  (meestal) en zou dus in de meeste gevallen terug  schieten. Wie raakt wie dan dus het eerst?!

De jongens waren slim, want als jij je verstopt zien de sluipers je niet en kan je dus zonder gezien te worden… De tegenstander afschieten.

Targets…
Naast de laserguns krijg je ook een set targets mee. De targets kun je gebruiken als een extra doelwit en maken het spel extra spannend. Je kan ze gebruiken als in het spel “vlaggenroof”‘. Wanneer de target door bijvoorbeeld team “groen” wordt geraakt, zal hij groen oplichten. De targets zitten ook in de doos met de laserguns. Wij hebben dit niet gedaan, omdat de boys het al leuk genoeg vonden om op elkaar te schieten…

Reserveren
Je kan de laserguns heel snel en simpel via de site reserveren.

Wat vonden de jongens ervan?
De jongens hebben genoten en waren na twee uurtje er nog lang niet klaar mee! Maar we moesten door naar het volgende onderdeel van het feestje.

Dylan: Het was echt super gaaf! Vooral het verstoppen en rennen was leuk. En zo konden we de anderen goed besluipen.

Diego: Het is leuk omdat het buiten is en je, je lekker overal kan verstoppen.

Ray: Het was echt heel erg gaaf, en spannend.

Tristan: Ik moest me wel goed verstoppen, maar dat vond ik juist zo leuk en spannend.

Ingmar: Dit was echt veel leuker en spannender dan binnen.

Rodin: Dit was zo stoer

Justin: Dit wil ik op mijn feestje ook!!!

Haha, ik kon ze niet bijhouden! Maar het was zo onwijs leuk om die lachende gezichtjes te zien. En zo groot compliment dat ze na twee uur er nog niet klaar mee waren! Dit was een zeer geslaagd kinderfeestje!

Wil je meer weten of zelf een lasergamefeestje organiseren, kijk dan zeker even voor meer informatie op de website van Lasergamegroningen.nl.

Wat doen jullie meestal voor een kinderfeestje?

Kinderfeestje

Ellen organiseerde ook een leuk feestje: Piraten kinderfeestje

Dit is ook leuk om te lezen:

Het Nationaal Park Drents-Friesewold

Kinderen leren omgaan met geld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *