DapperDagboek van Stichting Dapper Kind

Dapper dagboek - ziek kind - ziekenhuis

Alle kinderen zijn dapper. Maar zieke kinderen nog een beetje extra. Een langdurige ziekenhuisopname is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor kinderen, maar óók voor hun ouders. Speciaal voor hen is er het DapperDagboek van Stichting Dapper Kind. De dagboeken zijn gratis beschikbaar voor álle langdurig zieke kinderen. Ze liggen in ziekenhuizen en zorginstellingen voor hen klaar, en vanaf nu zijn ze ook gratis aan te vragen via de website van DapperDagboek.

Verwerken en herinneren

Het DapperDagboek is een map waarin een kind kan kleuren, plakken of schrijven in de periode dat hij ziek is. Maar er is niet alleen plek voor de kinderen: ook ouders kunnen in het DapperDagboek vastleggen wat ze meemaken, of wat ze erbij voelen. In het dagboek zitten stickers, insteekmapjes voor bijvoorbeeld polsbandjes en er is ruimte om kaarten en tekeningen in te plakken. Alles uit de ziekteperiode blijft netjes bewaard; fijn als je later nog eens terug wilt bladeren en praten over wat er allemaal gebeurd is. De mappen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en in versies voor jongere kinderen en tieners.

Gala ‘Ziek zijn is geen sprookje’

Stichting Dapper Kind kan de DapperDagboeken gratis beschikbaar stellen dankzij donaties en sponsoren. Elke twee jaar organiseert de stichting bovendien een gala, 28 maart 2020 is het weer zover. Tijdens een sprankelende avond vol lekkers en vertier probeert de stichting zoveel mogelijk geld binnen te halen ten behoeve van het DapperDagboek. Het thema in 2020 is ‘Ziek zijn is geen sprookje’.

Het DapperDagboek is een map waarin een kind kan kleuren, plakken of schrijven in de periode dat hij ziek is. Maar er is niet alleen plek voor de kinderen: ook ouders kunnen in het DapperDagboek vastleggen wat ze meemaken, of wat ze erbij voelen. 

TienerDagboek

Er is ook een speciaal tiener dagboek, voor stoere tieners. Het D-Dagboek, de speciale uitgave voor tieners, heeft hele andere inhoud dan het gewone DapperDagboek. Deze pagina’s vind je hier in deze categorie. Zo is er bijvoorbeeld de maandplanner, een contactenpagina en een vriendenpagina, maar ook een waarbij je verpleegkundigen en dokters het hemd van het lijf kan vragen.

Gratis

Hoe leuk is dit?! Wij kunnen ons voorstellen dat dit zieke kinderen erg kan helpen, zowel op het moment van ziek zijn. Als ook daarna, bij het verwerken. Toen Dylan 4 was en epilepsie kreeg heb ik zelf een heel verslag boekje gemaakt. Dylan vond het fijn om dit in de klas te laten zien en erover te kunnen vertellen. Hoe fijn is het dat nu het meeste al uitgewerkt is. En het boekje is helemaal gratis! vraag vandaag nog jouw gratis dapper dagboek aan.

Dit wil je misschien ook lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *