Geronimo Stilton vertelt…..

Geronimo Stilton

Wie is Geronimo Stilton?

Ik ben een schrijversmuis en tevens de uitgever van De Wakkere Muis. Je kunt mij omschrijven als een zachtaardige, rustige en nieuwsgierige knager. Voor mijn werk ga ik vaak op reis en beleef regelmatig de gekste, spannendste en grappigste avonturen. Dat reizen is interessant, maar er is een probleem: ik haat reizen en al helemaal per vliegtuig! Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik een angstmuis. Ik ben bang voor, eh, bijna alles … Dat maakt het reizen lastig, maar het is zeer leerzaam en het levert gi-ga-veel inspiratie op voor mijn boeken. Naast schrijversmuis ben ik ook echt een familiemuis. Mijn familie is gi-ga-belangrijk voor mij en we zien elkaar dan ook vaak. Ik sta altijd voor ze klaar en zij ook voor mij.

Je woont in Italië en spreekt en schrijft dus ook in het Italiaans. Waar heb jij zo goed Nederlands leren schrijven?

Ik ben in Rokford geboren, op Muizeneiland. Mijn boeken schrijf ik in eerste instantie in Muizentaal, maar de meeste boeken worden daarna vertaald. Italië is het eerste land dat mijn boeken mag vertalen en uitgeven. Dat is een speciale afspraak die ik heb gemaakt met Elisabetta Dami van de Italiaanse uitgeverij. Vroeger schreef ik mijn avonturen al op, maar zij heeft mij overgehaald om mijn avonturen in boekvorm uit te geven. Ik kan wel wat Italiaans schrijven en lezen, maar daar heb ik vaak wel wat hulp bij nodig. Dat geldt ook voor andere talen, zoals Nederlands.

Je schijft graag, maar lees je zelf ook graag boeken?

Schrijven is mijn beroep en mijn passie, maar lezen is mijn grootste hobby. Niets is zo prettig als rustig een boek lezen onder het genot van een kopje warme kamillethee en een schoteltje kaascrackers.

Voorlezen is erg belangrijk en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Heb jij ook een leuke voorleestip voor ons?

Sluit elke dag af met een voorleesmomentje, vlak voor het slapen gaan. Neem er de tijd voor en ga samen met je kind op in een mooi avontuur. Lezen of voorgelezen worden bevordert de ontwikkeling van het brein, versterkt de band tussen ouder en kind, stimuleert de verbeeldingskracht en vergroot het taalinzicht. En met een leuk verhaal slaap je ook nog eens beter in.

In je boeken vertel je graag over je spanende avonturen, maar wat doe je het liefst als je vrij bent?

Het liefst blijf ik thuis, lekker relaxen met een goed boek of een mooi stukje muziek op de achtergrond. Ik schrijf ook veel in mijn vrije tijd, maar zo af en toe neem ik even een pauze en ga ik lekker relaxen in mijn bad. Even wat stoom afblazen.

Speel je ook graag spelletjes?

Jazeker, met name de ouderwetse familiespellen van vroeger. Gezellig met z’n allen rond de tafel zitten en plezier maken.

Kan je al iets verklappen over je volgende boek?

Ja hoor. Op 18 november komt er een gi-ga-speciale jubileumeditie uit van Fantasia: “Lang Leve Fantasia!”. Het is het grootste Fantasiaboek ooit en het komt uit vanwege het 12,5 jarig jubileum van uitgeverij De Wakkere Muis. Daarnaast ben ik ook druk bezig met nieuwe seriedelen, een nieuw deel over de Noormuizen en een voorleesboek met meer dan 80 voorleessprookjes: “Slaap lekker!”. Tja, ik zit niet stil.

Wat was je spannendste of juist leukste avontuur?

Ik heb veel spannende, leuke, grappige, rare en bijzondere avonturen meegemaakt, maar de avonturen die ik heb beleefd in Fantasia waren toch wel de spannendste en de leukste.

Is er nog iets wat wij zeker van jou moeten weten?

Ik ben regelmatig op bezoek in het land. Zo kom ik langs bij boekhandels, bibliotheken, scholen en tijdens speciale evenementen. Mijn lezers zijn daar van harte welkom en kunnen samen met mij op de foto. Superleuk natuurlijk. Uiteraard zet ik ook graag een poottekening in één van hun boeken. Op de website zijn alle data te zien.

Gi-ga-groeten van Stilton,

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton

Wil je weten waar en wanneer Geronimo Stilton in het land is, of wil je nog meer weten over Geronimo Stilton? Kijk dan even op de website van de Wakkere Muis

Meer leuke interviews lezen?

De vogelbescherming vertelt…. wel of geen brood aan de vogels voeren?

Leuke boeken reviews die wij gedaan hebben…

1 reactie

  1. […] Deze vraag stelde ik deze schrijvendemuis tijdens ons interview. Zijn antwoord was, ja zou mij kunnen omschrijven als een zachtaardige, rustige en nieuwsgierige muis (knager). Voor zijn werk gaat hij vaak op reis en daar beleeft hij de spannendste avonturen en die schrijft hij dan allemaal weer op. Wil je het hele interview lezen? Mama in gesprek met Geronimo […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *