Is bij jou de wasmand ook altijd weer zo vol?

wassen - duurzaam wassen - alleen staande moeder en huishouden

De was er lijkt nooit een einde aan te komen. Zeker met kinderen. Heb je de wasmand net leeg. Daar kan ik helaas nooit lang van genieten. Er ligt binnen no-time weer een berg vieze wasgoed in.

De wasmachine ik kan er niet zonder!

De wasmachine ik kon er voordat ik moeder was al niet zonder. Maar sinds de kinderen er zijn kan ik zeker geen dag meer zonder mijn wasmachine. Het is echt ongelooflijk hoeveel was er bij ons per week doorheen gaat. Wat wil je ook anders met drie kinderen. Ze sporten allemaal, dus handdoeken genoeg uit te wassen per week. En dan de sportkleding, de gewonde kleding.

De perfecte gezinswasmachine

Toen ik nog geen moeder was, stelde ik niet zoveel eisen aan een wasmachine. Nu ik voor drie kids en mijzelf moet wassen, heb ik wel een aantal eisen. Zo wil ik graag een wasmachine die zuinig en ook stil is. De wasmachine van de buren hoor ik ook regelmatig, overuren draaien. Een extra grote wasmachine, zodat ik niet steeds hoef te proppen. Zo kan ik er lekker veel in doen. En wie weet heb ik dan een keer een was vrije dag. En nee dit waren mijn wensen nog niet! Ook een anti-vlekken programma mag bij mijn ideale wasmachine niet ontbreken. Dit is namelijk ideaal met kinderen.

Hoe krijg je de berg wasgoed een beetje onder controle?

De boys zijn soms lekker makkelijk. Kamer opruimen, niet wat schoon is op het haakje, nee hoor dat goeien we gewoon in de wasmand. De wasdroger is een paar maanden geleden kapot gegaan. Heel eerlijk mis ik hem niet echt. De kleding deed ik toch al nooit in de droger. En de handdoeken hang ik net zo makkelijk even op. Ze zijn alleen een stuk minder zacht en ook een stuk minder snel kapot.

Eerder waste ik echt elke dag. Nu red ik dat door mijn werk niet altijd. Dus wil het wel eens gebeuren dat ik 1 of 2 dagen per week geen was draai. De boys zeuren dan soms wel net om die ene spijkerbroek of dat ene shirt. Ja vaak heb ik later in de week dan wel twee wassen op een dag. Dat is niet zo erg, ik hang het op en vouw het weer op zodra het droog is. Eerder deed ik het opvouwen altijd als de kinderen in bad zaten. Ideaal vond ik dat. Nu doe ik het vaak een tussen de bedrijven door.

Nu ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd hoe jullie met die berg wasgoed omgaat. En heb jij een vast was ritueel of?

Wil je nog meer leuke artikelen lezen?

Tandenpoetsen met je kind, zo lukt het wel7 manieren om mieren diervriendelijk je huis uit te jagen

Shoptips voor de mooiste wasmanden  
luxe wasmand van bamboe was mand - Bamboe hout

3 reacties

  1. […] Is bij jou de wasmand ook altijd zo weer vol? […]

  2. […] Is bij jou de wasmand ook zo weer vol? Tandenpoetsen met je kind … Zo pak je dat aan […]

  3. […] Is bij jou de wasmand ook altijd weer zo vol? […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *