Mama-blogger Linda vertelt…

mama-blogger

Wie is Linda van Aken?
Dat is een hele goede vraag om te beginnen. Sinds dat je moeder bent verandert er best veel. Ook wie je bent. Zelfs al probeer je nog zoveel jezelf te blijven. Wie ik ben is dus in eerste instantie moeder van een zoon (november 2013) en dochter (juni 2012); dat ben ik 24/7 en kan en wil ik niet onderuit. Daarnaast probeer ik vanuit huis te werken, een paar dagen per week als gastouder en sinds vorig jaar ook als ondernemer. Een zelfstandige met eigen blog waar heel wat uren en energie in gaan zitten. Daarnaast hou ik enorm van reizen en hoop deze liefde op de kinderen over te brengen. Vind ik het heerlijk om uren in bad te zitten en heb ik vlagen waarin ik graag in de keuken sta om van alles te bakken.

Jij bent mama blogger, waarom ben je gaan bloggen?
Twee jaar geleden ben ik gaan bloggen toen ik daar door anderen om gevraagd werd. Heel concreet was het moment dat ik ging verven met scheerschuim omdat ik dat voorbij zag komen op pinterest en gevraagd werd hoe je dat dan doet. Al snel ontdekte ik dat er best veel bloggers waren en ben ik voor een deel gaan schrijven over waarvan ik dacht dat je moest gaan schrijven. Al snel heb ik dat weer los gelaten en ben gewoon gaan schrijven over wat ik zelf interessant vind. In de hoop dat andere moeders dat ook interessant vinden.

​Wat vind je het leukste aan mamablogger zijn?
Het leukste vind ik de vrijheid die je hebt. Zeker de laatste tijd gaat het bloggen erg goed en komt er ook enig inkomen uit. Het voordeel van zelfstandige zijn is dat je eigen baas bent en dus zelf bepaald hoe of wat. Van hoeveel uur je er in steekt tot en met waar je over schrijft. Staat iets me niet aan, dan wordt er ook niet over geschreven. Daarentegen schrijf ik ook over dingen waarvan ik weet / vermoedt dat ze niet populair zijn. Omdat ik het belangrijk vind en vind dat er over geschreven moet worden.

Zelfs nu na twee jaar blijf ik het bijzonder vinden dat je op deze manier geld kan verdienen of blijft het me verrassen wat voor uitnodigingen je krijgt. Van vakanties tot en met complete kinderkamers. Natuurlijk komen die aanvragen niet dagelijks, maar daarom blijven ze extra bijzonder. Je krijgt kansen en komt op plekken waar niet veel andere mensen zullen komen.

En wat vind je minder leuk aan het mamablogger zijn?
Omdat het zoveel vrijheid geeft ligt het er echt aan hoe je er zelf mee om gaat. Wat bij mij absoluut niet populair is, is het versturen van facturen of de boekhouding. Ik weet dat het er bij hoort als je ondernemer bent, maar ik twijfel sterk om dit te gaan uitbesteden.

Wat ik soms wel lastig vind is dat ik iets in de concepten heb staan en het dan bij een andere blogger voorbij zie komen. En dan niet een keer maar in een maand tijd twee of drie keer. Dan kies ik er toch echt voor om dat uit te stellen maar baal je wel even.

Als blogger loop je ook wel eens tegen jezelf aan. Stiekem ben je heel erg veel bezig met zelfreflectie en dat kan het heel persoonlijk maken. Je wordt je heel erg bewust van je sterke en zwakke punten. En zelfs al zou je dat willen veranderen is dat soms makkelijker gedacht dan gedaan.

Vinden je kinderen het leuk? ( ze mogen natuurlijk vaak leuke dingen uitproberen, maar moeten/mogen ook vaak op de foto).
Op dit moment zijn ze 2 en 3 jaar dus ze hebben het nog niet zo heel erg door. Althans, zodra er weer een pakketje is bezorgd wordt er nog niet gestreden om wie het open mag maken. We mogen ook regelmatig leuke uitstapjes maken en zelfs op vakantie. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat er ook regelmatig foto’s gemaakt moeten worden. Ondertussen zijn ze de daar aan gewend, al vinden ze dat natuurlijk niet altijd even leuk. Ik probeer daar ook echt rekening mee te houden. Het blijven kinderen dus dan wordt het een andere keer.

Wat maakt jou mamablog zo leuk? (mamaliefde.nl)
Ik hoop dat andere moeders mijn blog kunnen waarderen omdat het herkenbaar is. Of je nu hele jonge of al iets oudere kinderen hebt. Om die reden deel ik bewust met enige regelmaat fragmenten uit dagelijkse situaties. Daarnaast wil ik graag inspireren. Laten zien wat je met kinderen allemaal kan doen. Dat je met een baby ook heel goed kan verven. Tot slot vind ik informeren ook heel leuk, zowel vanuit mijn ervaring als moeder en kennis als pedagoge. Want praktijk is soms gewoon even anders dan theorie.

Waardoor laat jij je inspireren?
Ik laat me voor het grootste deel inspireren door het leven zelf; vaak is dat een combinatie van de kinderen en de seizoenen en de feestdagen. Spelen zij veel met een kartonnen doos, komt er een blog over wat je allemaal met een kartonnen doos kan doen etc. Voor een kleiner deel laat ik me ook inspireren door andere bloggers, voornamelijk Amerikaanse bloggers, op pinterest.

Wie zijn je volgers (lezers)
Volgens Google Analytics, het programma dat ik gebruik om zicht te hebben op de statistieken zijn dat met name vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. Het grootste gedeelte hiervan woont in Nederland en een klein gedeelte in België. Vaak zijn het moeders van jonge kinderen. Voor een klein deel ook gewoon medebloggers.

Wat staat er nog op je wishlist?
Een echte bucket list heb ik niet echt. Toch zijn er een aantal dingen die ik graag nog een keer zou kunnen doen. Zoals een bezoekje aan New York. Daarnaast hoop ik ooit toch wel een ander huis te kunnen kopen met iets meer slaapkamers en modernere keuken en badkamer en ruimere achtertuin. Ik kan stiekem ook al uitkijken naar het moment dat onze dochter gaat trouwen. Volgens mij wordt ik echt een ‘mom of the bride’ waar de bruid zich voor zal schamen. Natuurlijk ook wel van onze zoon, maar dochter is toch anders.
Ook heb ik ooit geroepen dat ik ooit wel wil leren motorrijden. Het lijkt me heerlijk die vrijheid op de wegen. Zeker als je door de bergen rijdt.

Wil jezelf nog iets kwijt, wat ik ben vergeten?
Ik vond het heel erg leuk en een eer dat je me hiervoor hebt gevraagd. Zeker als je ziet wie je nog meer in deze serie voorbij laat komen.

Linda super leuk dat je hieraan mee wilde doen! Heerlijke en soms ook herkenbare antwoorden. Wil je meer van Linda lezen? Kijk dan snel op haar leuke blog: www.mamaliefde.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *