Op missie met project MC2, the spy bag

Op missie met project MC2, the spy bag

Wat een heerlijke week vol missies die we hebben gekregen van Kidzblogger, want we hadden al twee review producten achter de rug en gisteren en vandaag gingen Jessie en ik aan de slag met missie drie, een echte missie vol mysterie….

Want wat hebben we in handen gekregen….. the spy bag van project MC2!

Project MC2 gaat over een groep superslimme coole meiden die geheim agenten zijn bij NOV8 en allerlei missies hebben. Het is een serie op tv en is te zien op Netflix waar al meerdere seizoenen op te vinden zijn van deze leuke serie.

Met deze spionagetas kun je zelf op topgeheime missies doordat hij vol met spionagegadgets zit, zo kun je dus zelf geheim agent worden.

Wat zit er in de tas die ook Adrienne Atoms uit de serie draagt:
-Een vingerafdruk-set: met vingerafdruk poeder die je ook als make up poeder kunt gebruiken.
-Een blower die eruitziet als een parfumfles en waar je overtollig poeder mee kunt wegblazen.
-Kaarten om vingerafdrukken te verzamelen.
-Een vergrootglas verstopt in een make-up spiegeldoosje.
-Een  lanceerder voor geheime berichten die eruitziet als een lippenstift.
-Een zaklampje vermomd als flesje nagellak.
-Kolven, reageerbuisjes en boekje met leuke geheim agent-experimenten.

De eerste dag zijn we op jacht gegaan naar vingerafdrukken. Jessie met het vergrootglas en de zaklamp  in de weer en daar, op de pot van de geurkaars stond een verdachte afdruk….. Ze strooide het poeder op de afdruk, blies het overtollige poeder weg, plakte er een stukje tape op en plaatste hem op de vingerafdruk kaart…. De vingerafdruk bleek te zijn van OMA!  We moeten nog wel een beetje oefenen om goede afdrukken op de kaartjes te krijgen, maar oefening baart kunst.

       

Daarna ging ze schieten met de lipstick, lol ten top, oma werd bekogeld met de springende lipstick, houd vooral een beetje afstand want hij doet het best goed.

                                                                     

Op zaterdag gingen we de  3 Experimenten uit het boekje maken, dus eerst even naar de winkel voor de spulletjes die we niet in huis hadden. Daarna gingen we buiten aan de slag, want met titels als bruisende bommen en bubbelend goedje ben ik toch liever buiten.

We hadden de kolven, reageerbuisjes uit de tas klaar staan en limonade, backingsode, azijn, water, kleurstof, glitters, bruistabletten en zonnebloemolie.

     

Het eerste experiment werd de limonade bijna doorzichtig en moest er prik op komen, maar we zijn denk ik te ruim met backingsode geweest want het was vies! Maar wel leuk om te proberen met de reageerbuisjes.

Het tweede experiment ging echt heel gaaf,  en blauwe en paarse bubbelgoedje bubbelde de kolven uit een dit experiment is echt onze favoriet geworden en gaan we nog eens vaker maken.

Het derde experiment ging in eerste instantie niet zo heel goed, maar na wat meer azijn toe te voegen kregen we een glitterbruisgoedje! Ook leuk, alleen jammer dat we daarna de  restant glitters niet meer zo goed uit de kolven kregen.

Al met al zijn wij heel tevreden over de spionagetas van project MC2. We willen ook zeker nog meer experimentjes gaan opzoeken op internet die we in de reageerbuisjes en kolven kunnen maken. Deze kunnen we dan in het boekje noteren.

Zijn jou kinderen ook graag op missie, net zoals Jessie en natuurlijk als de geheim agenten van NOV8 project MC2? Experimenteren ze ook graag?  Heb jij toevallig nog een leuk experiment wat je met ons beginnende geheim agenten wilt delen? Wij horen het graag!

En tot snel bij onze volgende missie.

Project MC2

Kim en Jessie gingen deze keer op missie, dit leuke artikel is  gechreven door Kim van de Meulengraaf. Kim is moeder van dochter Jessie en in haar dagelijkse leven is ze zwemjuf. We vinden het leuk dat Kim ons komt helpen om leuke dingen voor ons testen en leuke uitstapjes voor ons doen. Jullie gaan haar hier dus zeker vaker tegen komen. Kim schreef eerder over de Unicorn zeep en glittersnot en musical de sprookjessprokkelaar

1 reactie

  1. Astrid vd Meulengraaf zegt:

    Leuk gedaan met deze superleuke spionage tas vol geheimzinnige spulletjes!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *