Verkleden en carnaval…

Verkleden

De meeste kinderen vinden het geweldig om zich te mogen verkleden. Bij de kleuters is de poppenhoek dan ook erg populair, hier kunnen de kinderen zich naar hartenlust verkleden. Tijdens dit rollen spel leren kinderen zich verplaatsen in een andere personage of persoon. Soms spelen kinderen vader en moedertje, zo leren ze zich verplaatsen in een ander. Een andere keer spelen ze brandweer of ridder, ze leven zich helemaal in en gaan helemaal op in hun rol .  Ook tijdens het buiten spelen verkleden de boys hier zich erg graag. Legertjes spelen is hier momenteel erg populair. En daar hoort natuurlijk wel een mooie outfit bij, leger kleding.

 

Carnaval

Hier in het Noorden vieren wij geen carnaval. En heel eerlijk, wij (lees: Ik) snap ook niet veel van carnaval. Weken en misschien zelfs maanden wordt er aan een kar gewerkt om een uurtje door het dorp te rijden tijdens carnaval. Lachen, drinken (volgens mij veel drinken), feesten, gek doen en uiteraard verkleden het hoort allemaal bij carnaval.

 

Waarom verkleden tijdens het carnaval?

Nu had ik net al verklapt dat wij niet zoveel snappen van carnaval en al helemaal niet waarom volwassen zich gaan verkleden. Nu weet ik van vriendinnen die carnaval vieren, dat ook dit al weken en soms zelfs maanden van te voren gekocht wordt. Kom je niet verkleed, dan wordt je gewoon weer de stad uitgeknikkerd, of uit de feesttent gezet. Zo vertelden mijn vriendinnen mij, verkleden hoort er gewoon bij. Maar waarom dan?

 

Verkleden hoort al eeuwen bij carnaval. Volgens de oude geschiedenisverhalen van de Romeinen, de Egyptenaren en de Grieken, maar die mannen deden het al duizenden jaren geleden. Zo wisselden de Romeinse slaven en heren van rol tijdens het feest van Saturnus en deden de Germanen een masker op om boze geesten te verjagen. Het verkleden, het anders voordoen dan je bent, dat doen ze dus al eeuwen. Zo is de traditie dus min of meer ontstaan. Toch heeft iedereen zijn eigen motivatie om verkleed te gaan. Mijn vriendinnen kopen ieder jaar een nieuwe carnavals outfit en dit mag dan best wat kosten. Ook kennen ze mensen die al 25 jaar dezelfde carnavals outfit dragen.

 

Mooie verkleedkleren voor kinderen, kostuums voor mannen en outfits voor vrouwen kan je vinden op Carnavalskleding.nl

 

 Vier jij ook carnaval? Wie zou jij graag willen zijn voor één dag?

 

Feestkleding.nl heeft de mooiste verkleed kledingen op hun mooie overzichtelijke site, je vind hier prachtige verkleedkleren om jezelf om te toveren tot prinses, piraat of ridder. Ook zijn er vele volwassen kostuums in allerlei verschillende thema’s, juist voor Carnaval Met alle extra accessoires zoals pruiken, masker en hoeden maak je jouw carnavalsoutfit compleet!

carnaval

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *