Griezelen in de achtbaan … Geronimo Stilton

Griezelen in de achtbaan - geronimo steilton

Wie is nou eigenlijk Geronimo Stilton?

Deze vraag stelde ik deze schrijvendemuis tijdens ons interview. Zijn antwoord was, ja zou mij kunnen omschrijven als een zachtaardige, rustige en nieuwsgierige muis (knager). Voor zijn werk gaat hij vaak op reis en daar beleeft hij de spannendste avonturen en die schrijft hij dan allemaal weer op. Wil je het hele interview lezen? Mama in gesprek met Geronimo

De boeken van Geronimo zijn erg populair. Met zijn Geronimo Stilton boeken heeft hij inmiddels al vijf keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen! Gi-ga-cool!

Wij mogen een aantal Geronimo boeken reviewen. Dat vind Milan helemaal niet erg en sttt, zijn mama ook niet. Het zijn spannende, meeslepen de boeken … die je niet zomaar even weglegt. Nog 1 bladzijde en nog een en nog een … En voor je het weet is het boek uit.

Deze keer mogen wij het boek Griezelen in de achtbaan lezen

De samenvatting van het boek

Brrr… Geronimo staat rattenangsten uit als hij samen met Duifje Duistermuis naar de Grote Griezelkermis in Lugubria gaat. Alle attracties zijn eng, luguber en angstaanjagend, maar er is er één die er met kop en schouders boven uitsteekt: de Grote Griezelachtbaan! En juist daar willen Duifje en Torteltje natuurlijk het liefst in. Geronimo, die bang is voor zo’n beetje alles (en zeker voor achtbanen) valt al bijna flauw bij het idee alleen. De karretjes zien eruit als doodskisten en de rails lopen dwars door een reusachtige schedel, en dat blijkt nog maar het begin. Zodra ze hebben plaatsgenomen in hun karretje en de schedel in zoeven, blijkt namelijk dat het daarbinnen echt spookt! Meerdere knagers verdwijnen spoorloos in het niets en komen nooit meer uit de achtbaan tevoorschijn! Geronimo wil niets liever dan zo snel mogelijk weer naar huis, maar daar wil Duifje niets van weten. Ze staat erop dat ze de raadselachtige verdwijningen tot op de bodem uitzoeken! En zo begint Geronimo rillend en bibberend aan een lange, snorhaarkrullende speurtocht dwars door stikdonkere ruimtes en onderaardse gangenstelsels …

Wat vonden wij ervan?

Milan is niet heel erg gek op lezen. Voorgelezen worden vind hij wel altijd erg leuk. Dit griezelige, enge boek staat vol spannende verhalen, die zich afspelen op de kermis. Milan vond het zo spannend, dat hij mij bleef voorlezen. Normaal lezen we om en om een stuk, maar Milan las aan een stuk door. Zeker toen bleek dat de achtbaan op de kermis niet zomaar een achtbaan was.

Doordat dit boek een makkelijk lezen versie is, was het voor Milan goed te lezen. De letters zijn wat groter en de witregels zorgen voor wat meer ruimte. Er zit ook een speciale leeslegger bij, zo kon Milan alleen maar de regel zien die hij aan het lezen was.

Handig om te weten

Deel: Nummer 6
Auteur: Geronimo Stilton
Illustrator: Danilo Barozzi
Geschikt voor: 7 – 9 jaar
Afmeting: 19,0 x 14,5 x 1,5 cm
Aantal pagina’s: 128
Bindwijze : Gebonden
Verschijningsdatum : 12-04-2016
ISBN : 978-90-859-2344-2
Ook te koop bij bol.comGriezelen in de achtbaan

1 reactie

  1. […] Griezelen in de achtbaan Het beest in het meer […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *